April 7, 2020

February 1, 2020

December 5, 2019

October 17, 2019

Please reload

Recent Posts

From Community to Paradise

March 24, 2016

New Acquisitions In The Permanent Collection, Gallery of Contemporary Art Celje, 2011 - 2016

 

"OD SKUPNOSTI DO RAJA

Nove pridobitve v stalni zbirki Centra sodobnih umetnosti Celje, 2011 - 2016."

 

GROUP EXHIBITION, 24. 3. – 24. 4. 2016

 

Artists: Jure Cvitan, Matej Cepin, Tomaž Crnej, Andreja Džakušic, Borut Hlupic, Maja Hodošcek, Robert Hutinski, Narcis Kantardžic, Bojana Križanec, Tomaž Milac, Željko Opacak, Iza Pavlina, Mark Požlep, Franc Purg, Ana Straže (Garden of Eden), Manja Vadla, Dalibor Bori Zupancic

 

Gostje / Guests: Miha Kaucic, Peter Koštrun, Simon Macuh, Iva Tratnik

 

 

Kustosinja razstave: Irena Cercnik

 

Razstava Od skupnosti do raja, ki prinaša vpogled v nove pridobitve v stalni zbirki Centra sodobnih umetnosti, je z avtorji, ki na razstavi sodelujejo kot gostje, hkrati delni vpogled v sodobno celjsko produkcijo. Predstavljamo umetnike, ki s sliko, risbo, fotografijo, performansom, projektom v javnem prostoru, instalacijo, tekstom in videom segajo v raznolike vsebine in kontekste, od spomina in zgodovine, komunikacije in zaznavanja, okolja in skupnosti, aktivizma in družbenega gibanja, do fiktivnega in mističnega. Razstavljena umetniška dela smo pridobili v stalno zbirko v zadnjih petih letih, načrtujemo, da jo z umetniškimi deli umetnikov, ki so povabljeni kot gostje, dopolnimo v bližnji prihodnosti in s tem nadaljujemo začrtano linijo zbiranja del sodobnih celjskih ustvarjalcev.

Stalna zbirka Centra sodobnih umetnosti Celje je začela nastajati leta 1963, ko je bil ustanovljen Likovni salon. Do leta 1980 je bila zbiralna politika vezana v glavnem na razstavni program (umetniška dela so bila odkupljena ob razstavah) in na ustvarjalnost celotnega slovenskega prostora, medtem ko je po letu 1980 osredotočena predvsem v odkup del umetnikov, ki s svojo ustvarjalnostjo bistveno zaznamujejo celjski prostor. V zadnjem desetletju je poudarek na pridobivanju del iz sodobnosti: z odkupi in donacijami ter predvsem v sodelovanju z Mestno občino Celje, ki je kot lastnica ateljejev v Umetniški četrti Centru sodobnih umetnosti omogočila uvrstitev nekaterih ključnih umetniških del celjskih avtorjev v zbirko.

 

 

Photo documentation in online book:

 

http://online.fliphtml5.com/jrbi/qufl/#p=1

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Please reload

Archive
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • pinterest
  • Etsy

© Aftermath of Art Thinking by ANA STRAŽE, 2020. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now